Izvor: RTS, 30.Okt.2020, 09:48

Preminuo mitropolit Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, objavljeno je na sajtu Mitropolije.
"U petak 30. oktobra 2020. godine u 8.20 časova, u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko-Primorski i Egzarh Svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije", navedeno je u objavi na sajtu Mitropolije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Saopšteno je da će, sve do sahrane, zvona svih pravoslavnih crkava u Crnoj Gori zvoniti u 10, 12 i 16 časova. 
Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju služen je pomen u Cetinjskom manastiru, nakon što su njegovi zemni ostaci iz KBC Crne Gore preneti u manastir. 
Mitropolit Amfilohije je bio na lečenju u bolnici u Podgorici zbog zaraze koronavirusom, što je utvrđeno 6. oktobra.
Njegovo zdravstveno stanje juče se naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomedijastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća, rekla je načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović.
Upla pluća bila je uzrokovana koronavirusom, iako je mitropolit bio negativan na kovid-19 već 10 dana. 
Zbog toga je bio intubiran i priključen na invazivni respirator.  
Povodom smrti mitropolita Amfilohija stižu telegrami saučešća Mitropoliji, sveštenstvu i vernicima iz Srbije i regiona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.