Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 12:51

Helikopteri MUP-a Srbije pomažu u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije pomaže u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada.
Posle lokalizacije požara na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim uslovima u okolini Negbine kod Nove Varoši i na Crnom vrhu kod Priboja, jedinice MUP-a su sa dva helikoptera "bel", nosivosti vode od jedne tone, i helikopterom "gazela" koji je predviđen za izviđanje stigli oko 5.30 na planinu Stolac i nadljudskim naporima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokušavaju da, zajedno sa ostalim službama Republike Srpske, stave požar pod kontrolu, navodi se u saopštenju.

U akciji na veoma nepristupačnom planinskom terenu učestvuje posada Helikopterske jedinice i pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Čačka i Bajine Bašte.
Požar je zahvatio površinu od desetak hektara, a pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode.
Zahtev za upućivanje pomoći zasniva se na potpisanom Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa Republike Srbije i Republike Srpske i Memorandumu o razumevanju ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da će Srbija uvek pomagati Republici Srpskoj.
"Svaka potreba Republike Srpske je i naša potreba. Politika Aleksandra Vučića je jasna – zaštiti Srbe gde god da oni žive. Kao što smo uspeli da zaštitimo naše građane i njihovu imovinu kod Nove Varoši i Priboja, tako ćemo zaštiti i Srbe ovde u Republici Srpskoj", naveo je Vulin.

Vulin je istakao da je Srbija spremna da pomogne i svim drugim narodima u Bosni i Hercegovini, u Federaciji, kao i svima u regionu kojima je pomoć potrebna.
"Ponosan sam na pripadnike Helikopterske jedinice koji zajedno sa našim hrabrim vatrogascima-spasiocima pomažu svojim kolegama i braći iz Republike Srpske u gašenju požara", naglasio je Vulin, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pripadnici MUP-a Srbije pomažu u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada

Izvor: Beta, 31.Jul.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije su se po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina uputili jutros u Republiku Srpsku da pruže pomoć u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada.Kako je saopšeno iz MUP-a, pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.