Povjerenica EU Mijatović: Kamp Vučjak je sramota za BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povjerenica EU Mijatović: Kamp 'Vučjak' je sramota za BiH

"Ovo je sramota za BiH, sramim se kao Bosanka zbog situacije na 'Vučjaku' ", ocijenila je visoka povjerenica Vijeća Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović, koja je današnju (3. decembar) posjetu Bosni i Hercegovini počela obilaskom ovog migrantskog kampa koji se nalazi nedaleko od Bihaća, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine. "Ovaj kamp se mora zatvoriti danas ili sutra. Ako se ne zatvori, ljudi će ovdje počinjati umirati", poručila je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kamp pod blatom: Prvi snijeg donio još katastrofalnije uslove na Vučjaku

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2019

BIHAĆ - Prvi snježni pokrivač koji je prekrio područje Bihaća i osjetan pad temperature uzrokovali su i veoma ozbiljne probleme na lokalitetu prihvatnog kampa Vučjak, gdje je jedan broj migranata juče odbio hranu i piće, a u poslijepodnevnim časovima došlo je i do incidenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.