Potvrđena optužnica za ratni zločin protiv dvojice bivših pripadnika Vojske RS iz Foče

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2019, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica za ratni zločin protiv dvojice bivših pripadnika Vojske RS iz Foče

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Radovana Paprice zvanog "Papro" i Slavka Ognjenovića zvanog "Mačak" iz Foče koji se terete za zločine protiv bošnjačkog civilnog stanovništva na području tog grada tokom 1992. godine.

Optuženi se terete da su "za vreme rata i širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okoline, u svojstu pripadnika Vojske RS, postupali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vreme rata".

Optuženi se terete za ratne zločine koji uključuju silovanje i seksualno zlostavljanje, koje je ostavilo teške posledice na oštećene osobe.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.