Izvor: RTS, 13.Jul.2020, 08:00

Polovina hotela u Crnoj Gori zatvorena, kako se privlače turisti

Hotelijeri tokom prazničnih dana očekuju veći broj gostiju, uglavnom domaćih, kojima u sklopu akcije "Ljetuj doma", nude niže cene. To pozdravljaju u Ministarstvu turizma i nadaju se da će se povećati i broj individualnih dolazaka iz inostranstva.
Polovinu jula, sa pogoršanjem epidemiološke situacije, Crna Gora dočekuje sa gotovo polovinom neotvorenih od ukupno oko 450 hotela, koji broje oko 44.500 kreveta.
"Otprilike između 45 i 50 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hotela u Crnoj Gori je otvoreno, a kada govorimo o kapacitetima tih hotela, to je značajno više od toga. Trenutno u Crnoj Gori, imamo oko 5 i po hiljada gostiju u hotelima, tako da govorimo o nekih 12,13 procenata ukupne popunjenosti", kaže državni sekretar Ministarstva turizma Damir Davidović.
Iako su, bar u julu, očekivali turiste sa svih tržišta, hotelijeri se suočavaju sa otkazivanjem rezervacija stranih gostiju, potvrđeno je Vijestima iz Privredne komore.
"Karakteristika za početak jula ove godine, je da se rezervacije uglavnom vrše na par dana, pred sam dolazak i zato je procjena popunjenosti za naredni period otežana. Većina dosadašnjih rezervacija je otkazana do 15. jula, a u nekim gradovima i do početka avgusta. Trenutno u Crnoj Gori boravi oko 10 odsto turista u odnosu na početak jula prošle godine. Strani turisti koji trenutno borave na Žabljaku i Kolašinu su Česi, Poljaci, Njemci i Slovaci, a očekuju se posjete iz Izraela, Francuske, Njemačke, Belgije", kažu u Privrednoj komori.  
Hotelijeri tokom praznika očekuju veći broj gostiju, uglavnom domaćih, kojima u sklopu akcije "Ljetuj doma", nude niže cene. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.