Policija zabranila protest građana u Bihaću, od sutra zabrana ulaska migrantima u USK

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zabranila protest građana u Bihaću, od sutra zabrana ulaska migrantima u USK

Policija je zabranila protest građana Bihaća, koji je trebalo da se održi večeras zbog povećanog prisustva migranata u tom gradu.Uprkos zabrani, na gradskom trgu se okupila nekolicina građana.

Građani Bihaća traže od nadležnih državnih institucija da se zaustavi dalji dolazak migranata u taj grad.

Takođe se traži da se pripremi lokacija za smeštaj migranata, ali izvan centra Bihaća, te da im se onemogući slobodno kretanje gradskim ulicama licima bez ikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dokumenata.

Privremena lokacija za smeštaj migranata na području grada Bihaća biće poznata najkasnije sutra, a policija Unsko-sanskog kantona će iz bezbednosnih razloga u narednim danima zaustaviti daljnji priliv migranata u ovaj deo BiH.

To je zaključeno na današnjem sastanku ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i Operativne grupe za situaciju s migrantima u USK-u.

''Najkasnije sutra će biti poznata smeštajna lokacija za migrante na području grada Bihaća, na kojoj će biti smeštene sve osobe koje trenutno borave po gradskim ulicama, parkovima, ali i privatnim smeštajima", rekao je Mektić.

On je dodao da se migrantima ne može zabraniti slobodno kretanje, ali će biti redukovano iz bezbedonosnih razloga, kao i što je učinjeno u ostalim evropskim zemljama.

Komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić najavio je da će policija postaviti punktove na ulazu u kanton i zaustaviti dalji dolazak ilegalnih migranata.

"To moramo učiniti, jer bi s ulaskom novog broja migranata, sigurnosna situacija ovđe bila i definitivno narušena. Sve prevoznike u BiH ćemo o tome obavestiti, kako bi prestali prevoziti migrante, koji neće moći ući na područje kantona'', rekao je Koričić.

Premijer USK Mustafa Ružnić i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) naveli su da će sve biti učinjeno da migranti koji već borave na području kantona, na novoj smeštajnoj lokaciji u Bihaću budu adekvatno zbrinuti, u humanim i ljudskim uslovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.