POSLEDNjE PUTOVANjE ŠUTAKOVIĆA: Predati posmrtni ostataci likvidirane petočlane srpske porodice iz Đakovice (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNjE PUTOVANjE ŠUTAKOVIĆA: Predati posmrtni ostataci likvidirane petočlane srpske porodice iz Đakovice (FOTO/VIDEO)

Kovčege sa posmrtnim ostacima Šutakovića koje su ubili pripadnici OVK preuzeli članovi porodice na graničnom prelazu Kula, u opštini Rožaje Kovčezi sa posmrtnim ostacima petočlane familije Šutaković iz Đakovice, Nedeljka (63), njegove supruge Darinke-Dare (59) i njihove dece Aleksandra (17), Đorđa (16) i Radomana (13), koje su zločinci Ramuša Haradinaja posle kidnapovanja svirepo likvidirali u junu 1999. godine, predati su članovima porodice na graničnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kula, u opštini Rožaje.Primopredaji posmrtnih ostataka prisustvovali su predstavnici beogradske delegacije Radne grupe za nestala lica, Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore i predstavnici prištinske delegacije. Kolona vozila sa kovčezima Šutakovića potom se uputila ka Beranama, gde će u katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke pomen kosmetskim mučenicima držati episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom.PROČITAJTE JOŠ: Ubijali Srbe po prijavi komšija Nakon pomena, posmrtni ostaci Šutakovića biće preneseni u Andrijevicu, gde će po želji rodbine biti sahranjeni u zavičaj svoje majke Darinke-Dare, rođene u Konjusima iznad Andrijevice. Ostaci tela nesrećnih Šutakovića, koji su stradali samo zbog toga što su bili Srbi i vere pravoslavne, pronađeni su u junu prošle godine, u masovnoj grobnici na periferiji Đakovice, na lokaciji „Bunker“, zajedno sa ostacima brojnih Srba iz Đakovice, koji su likvidirani. foto M.Sekulovićfoto M.Sekulovićfoto M.Sekulovićfoto M.Sekulovićfoto M.Sekulovićfoto M.Sekulovićfoto M.Sekulovićfoto M.Sekulović Konačna DNK identifikacija sprovedena je u Hagu u martu 2019. godine, kojom je potvrđen identitet ovih nevinih žrtava.foto M.Sekulović Predaju posmrtnih ostataka porodice Šutaković, vlasti samoproglašene „države Kosovo“, ometale su iz petnih žila i prolongirale nekoliko puta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šutakovićima konačno večni mir (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2019

U Andrijevici sahranjena petočlana porodica iz Đakovice, ubijena 1999. godine ŠUTAKOVIĆA više nema u Metohiji. Ugasila se loza njihova, zverstvom nad porodicom pokojnog Nedeljka i žene mu Darinke, kao i nad njihovim sinovima Aleksandrom (17), Đorđem (16) i Radomanom (13)....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.