Ovo selo u BiH zabranilo je dolazak političara VIDEO

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo selo u BiH zabranilo je dolazak političara VIDEO

Uoči opštih izbora u BiH, selo Podgora upozorilo je sve kandidate svih stranaka da u njihovo mesto ne dolaze. "Lažete nas godinama", poručuju oni političarima.

Meštani tog sela nadomak sarajeva okačili su i transparent u centru mesta na kom piše: " "Lažete nam godinama. Nijedna stranka nije dobrodošla u Podgoru", preneo je Index.hr.

Baš taj transparent, ocenjuje hrvatski portal, najbolje govori o opštem nezadovoljstvu političarima. Manje od 20 posto građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima u njih poverenje, po nedavnom ispitivanju Društva novinara BiH. Tako je i u Podgori, u kojoj živi oko 700 stanovnika i malo ko će od njih u nedelju pohrliti na birališta.

Neki stranački aktivisti nisu verovali da Podgorani misle ozbiljno i postavili su nekoliko plakata,a li su ih meštani brzopocepali i na poleđini svog transparenta ispisali "Jeste li pročitali? Ljudima je dosta."

Meštani su sami prikupljali novac za transparent, po pedesetak evra, što nije mali iznos za te nezaposlene seljake koji preživljavaju zahvaljujući svojim baštama i nekoliko krava, ovaca i nešto peradi.

Prema statistici, u BiH je više od trećine stanovnika službeno nezaposleno, iako ih mnogo radi na crno. Po nevladinoj organizaciji Unija za održivi povratak, 170.000 Bosanaca otišlo je iz zemlje od popisa 2013., kada je zemlja imala 3,5 miliona stanovnika.

Od kraja rata, koji je trajao od 1992. do 1995. i odneo 100.000 života, vlasti su zaboravile selo, kažu meštani. Neke kuće nisu nikada obnovljene. U selu su nekad živeli Srbi i Bošnjaci. Prvi su otišli. "Mi mijenjamo sijalice javne rasvete. Nemamo niti jedan kontejner za smeće, nemamo autobus, vodosnabdevanje je sagrađeno pre rata cevima od cementa s azbestom", kaže jedan meštanin.

"Toliko su puta obećali da će asfaltirati neke ulice da bi asfalt trebalo biti barem metar debeo", šali se drugi. Ali, stvarnost je da umesto asfalta, s prvim jesenjim kišama seoske ulice postaju blato.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LAŽETE NAS GODINAMA! NI JEDNA STRANKA NIJE DOBRO DOŠLA: Meštani Podgore zabranili dolazak političarima, a za tvrdoglave imaju još žešću poruku! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Okt.2018

Uoči opštih izbora u BiH, selo Podgora upozorilo je kandidate svih stranaka da u njihovo mesto ne dolaze. "Lažete nas godinama", poručuju oni političarima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.