Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banjaluci (FOTO)

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banjaluci (FOTO)

Nakon sinoćnjeg protesta "Pravda za Davida" i otkazivanja koncerta Harisa Džinovića, gradske vlasti Banjaluke su odlučile da otkažu sve novogodišnje koncerte.

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Napeto je u nedelju uveče bilo u Banjaluci.

Održan je još jedan u nizu protest zbog nerazjašnjene smrti 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, a uhapšeno je i više osoba, zbog kako je policija saopštila, prekršaja Zakona o javnom redu i miru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zakona o javnom okupljanju i Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Naime, okupljeni su nakon šetnje po gradu došli do Muzeja savremene umetnost, gde je trebalo da se održi koncert Harisa Džinovića, i navodno su oštetili koncertnu opremu, a i glasno negodovali. Potom je gradonačelnik Igor Radojičić saopštio na Twitteru da se koncert otkazuje. 

Banjaluka: Hapšenje demonstranata! (FOTO/VIDEO)

Raspisana POTERNICA za Dragičevićem!

On je danas izjavio da se SVI koncerti u Banjaluci otkazani. Večeras je trebalo da nastupe Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a 1. januara Željko Joksimović.

"Koncerata u Banjaluci neće biti. Ne želimo da ugrožimo ni izvođače, ni goste, ni Banjalučane", rekao je Radojičić.

Radojičić je izjavio je da su učesnici sinoćnjeg protesta na Trgu Krajine onemogućili održavanje koncerta Harisa Džinovića. Iz bezbednosnih razlog otkazana je i današnja ''Dečija nova godina''.

''Dečija nova godina je otkazana jer ne želim da nijedno dete ne dođe u situaciju da bude ugroženo. Grad ne želi da da povod. Mi ne možemo da pretpostavimo da li će neke grupe sprečavati slavlja kao što su sinoć koncert'', rekao je Radojičić osvrćući se na sinoćnja dešavanja u Banjaluci.

inače, Marija Šerifović je pre tri dana sama otkazala koncert, rekavši: "Znate svi šta se ovih dana dešava u Banjaluci. Videćemo se neki drugi put".

BANJA LUKA !!!!!!! pic.twitter.com/NUcPOtw6S5

— Marija Serifovic (@futomaki) December 28, 2018

Gradonačelnik navodi da su prekršena pravila tokom protesta i da su učesnici jednog skupa onemogućili drugi skup.

''Sreo sam ljude pored hotela 'Bosna' koji su se preplašeno sklanjali. To je činjenica i to se ne može pravdati ničim", dodao je Radojičić.

On je pozvao Banjalučane da se ujedine oko dve stvari.

"Pozivam Banjalučane da zajedno kažemo istražnim organima, policiji, vlastima: rešite slučaj Dragičević! Druga stvar: u našem gradu - ne nasilju, ne podelama, ne stagnaciji...", istakao je Radojičić.

Dodik: Ovo je prevršilo svaku meru!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.