Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 17:11

Oskrnavljeno srpsko pravoslavno groblje u mestu Plamenice u Opštini Ključ

U Mestu Plamenac u Opštini Ključ oskrnavljeni su nadgrobni spomenici na srpskom pravoslavnom groblju, rekao je paroh ključki Nemanja Ristić i osudio ovaj čin.
Nemanja Ristić je rekao da je vandalizam počinjen na srpskom groblju prijavljen policiji.

"Osuđujemo ovaj čin i pojedinca koji je to uradio. Ne treba da živimo u strahu, već da gradimo bolje međuljudske odnose i suživot", rekao je Ristić u izjavi za Srnu.
Prema njegovim rečima, na području Opštine Ključ danas živi oko 60 Srba povratnika, a skrnavljenje nadgrobnih spomenika je ružna poruka koja se šalje iz ovog grada posle 28 godina od rata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oskrnavljeno srpsko pravoslavno groblje u Ključu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2023

​KLJUČ - Oskrnavljeni su nadgrobni spomenici na srpskom pravoslavnom groblju u mjestu Plamenice u opštini Ključ, potvrdio je paroh ključki Nemanja Rosić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.