Oglasio se Gruevski nakon izricanja presude: Makedonci, glavu gore, dolazi bolje vreme, ovo je vaša zemlja!

Izvor: BKTV News, 23.Maj.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Gruevski nakon izricanja presude: Makedonci, glavu gore, dolazi bolje vreme, ovo je vaša zemlja!

Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer i bivši lider najutiajnije opozicione VMRO-DPMNE, kome je prvostepenom odlukom suda u Skoplju osuđen na dve godine zatvora, poručio je sledbenicima da za Makedoniju dolazi bolje vreme. 

Gruevski danas nije bio u sudnici tokom izricanja presude kojom je osuđen zbog nezakonistosog uticaja na zvaničnike u ministarstva unutrašnjih poslova prilikom kupovine luksuznog blindiranog automobila, preneli su makedonski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Nakon toga on se oglasio na na svom Fejsbuk profilu i svoju reakciju podelio sa građanima.

On je pozvao Makedonce da podignu glavu i ne zaborave da je, kako je naveo, ovo zemlja svih koji žive u njoj i ničija vise.

VMRO je takođe odmah reagovao napuštanjem parlamenta.

Oni nisu objasnili zašto su napustili sednicu, kao ni da li će nastaviti da bojkotuju naredne.

Aleksandar Nikolovski iz VMRO-DPMNE, izjavio je da se protiv Gruevskog sprovodi politički progon i da su svi politički procesi pokrenuti protiv onih koji su protivnici aktuelne vlasti.

Iz stranke su poručili da makedonsko pravosuđe funkcioniše po dvojnim standardima i da su svi postupci biti podložni reviziji.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.