Budvanska kriza – probijanje kordona i propast dijaloga

Izvor: RTS, 22.Jun.2020, 13:36

Budvanska kriza – probijanje kordona i propast dijaloga

Smenjene demokrate u Budvi probile su kordon privatnog obezbeđenja novoizabranih lidera opštine, ušli u zgradu, poručivši da neće izaći dok se politička kriza u Budvi ne razreši. Propao dijalog suprotstavljenih strana.
Vršioci dužnosti predsednika Opštine i SO Budva, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč (DPS), jutros su došli na svoja radna mesta iako je u petak postignut načelni dogovor da niko od razrešenog i novog rukovodstva ne ide na posao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok traje dijalog o prevazilaženju političke krize i smirivanja tenzija.

Podsetimo, nova većina, predvođena Bulatovićem i Snežanom Kuč, izglasala je nepoverenje doskorašnjim predsednicima Opštine i Skupštine opštine, Marku Careviću i Krstu Radoviću, što je uslovilo višednevnu krizu u Budvi.
Uprkos dogovoru da se u opštinu ne ulazi dok se ne završi dijalog o razrešenju krize, Bulatović i Snežana Kuč ušli su u zgradu, štiteći se privatnim obezbeđenjem.
Takav potez izazvao je revolt odbornika demokrata, koji su posle guranja sa obezbeđenjem probili kordon, a smenjeni predsednik Opštine Marko Carević ušao je u svoj kabinet.
Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić obratio se sa prozora opštine okupljenima koji su povremeno uzvikivali "Milo, lopove".
Demokrate su poručile da iz zgrade neće izaći dok se kriza ne razreši. 
Propao dijalog Korak ka razrešenju krize trebalo je da bude razgovor i dijalog dogovoren u zgradi Akademije znanja u Budvi. Međutim, dijalog je propao nedugo po otpočinjanju razgovora.
Razgovori u zgradi Akademije znanja trajali su 45 minuta, nakon čega su demokrate rekle da ih je suprotstavljeni tabor (DPS, SD, Crnogorska) prevario i izigrao dogovor.
Građani okupljeni ispred zgrade Bulatoviću neko vreme nisu dozvoljavali da ode službenim vozilom. 
Zaključak sa sastanka je da je za razrešenje budvanske krize neophodna medijacija predstavnika Evropske unije, prenose Vijesti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smijeneni čelnici ušli u zgradu Opštine Budva, DPS traži intervenciju nadležnih

Izvor: VOA, 22.Jun.2020

Smijenjeni čelnici Opštine Budva u ponedjeljak su, zajedno sa poslanicima Demokrata u parlamentu, ušli u u zgradu opštine i kabinet gradonačelnika, najavljujući da neće izaći dok se ne riješi kriza u toj opštini, javljaju lokalni mediji.  Do neočekovanog “zauzimanja” zgrade i kabineta...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.