Najmlađi politički zatvorenik Pavle Cvejić pušten iz zatvora u Padinskoj skeli

Izvor: VOA, 20.Mar.2019, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi politički zatvorenik Pavle Cvejić pušten iz zatvora u Padinskoj skeli

Pavle Cvejić, najmlađi politički osuđenik u Srbiji i još četvorica osuđenih za subotnji upad u zgradu Radio televizije Srbije pušteni su u utorak uveče oko 22,30 iz zatvora u Padinskoj skeli. Kako je ranije saopštio predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović, njima su ukinute prvostepene presude. Postupak protiv će biti ponovljen, a oni će se braniti sa slobode. Sva petorica su ekspresno osuđeni na zatvorske kazne zbog ulaska u zgradu RTS-a u okviru protesta "1 od 5 miliona" u subotu 16. marta. Zbog hapšenja njihovog školskog druga Pavla Cvejića, učenici Filološke gimnazije u ponedeljak su održali protest ispred sedišta beogradske policije i od nadležnih su zatražili da on u najkraćem roku bude pušten iz zatvora. "Pavle je osuđen zbog iznošenja svog političkog opredeljenja, što je nedopustivo", poručili su đaci tada na protestu.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Petorica osudjenih medju kojima i Pavle Cvejić izašli iz zatvora, braniće se sa slobode

Izvor: Beta, 20.Mar.2019

Petorica demonstranata kojima je Prekršajni sud ukinuo presude od 30 dana zatvora zbog upada u zgradu RTS-a izašli su iz zatvora sinoć nešto posle 22 časa.Oni su bili u zatvoru u Padinskoj skeli, a medju onima koji su izašli iz zatvora je učenik Filološke gimnazije Pavle Cvejić.Prekršajni sud...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.