NESREĆA KOD MOSTARA: Srpski povratnik čistio groblje, poginuo od bombe

Izvor: Večernje novosti, 12.Sep.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA KOD MOSTARA: Srpski povratnik čistio groblje, poginuo od bombe

Ljubo Kajgo, srpski povratnik u Hodbinu kod Mostara, stradao u eksploziji. Navodno je čupao gvozdene šipke i aktivirao eksplozivne naprave LjUBO Kajgo (76), srpski povratnik iz Hodbine kod Mostara, poginuo je u sredu u eksploziji nepoznate naprave, na lokalnom groblju u tom povratničkom naselju. Eksplozija je odjeknula u jutarnjim časovima i Kajgo je tom prilikom teško ranjen. Potom je pokušao da sedne u svoj automobil kako bi potražio pomoć, ali je ubrzo podlegao zadobijenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << povredama. Meštani Hodbine pričaju da je eksploziju čula i supruga stradalog Saveta Kajgo, navodeći da je njen muž otišao na groblje da čisti grobnice svojih predaka. Meštani kažu da su čuli priče da je Kajgo najverovatnije stradao nesrećnim slučajem. - Ljubo je, navodno, prilikom čišćenja groblja čupao gvozdene šipke i njima zapeo za najlonsku vreću u kojoj su bile odbačene bombe. Jednu bombu je navodno aktivirao i došlo je do eksplozije u kojoj je stradao - pričaju meštani. Ostaje misterija otkud bombe na groblju, da li su namerno podmetnute s ciljem da nekoga povrede ili ubiju. U MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona u sredu nisu želeli da daju bilo kakvu informaciju o misterioznoj eksploziji. PROČITAJTE JOŠ - EKSPLOZIJA NA DORĆOLU: Poginula zbog bombe? (FOTO) - U policijsku stanicu Mostar-jug prijavljeno je da je u 10.20 časova u naselju Hodbina pronađeno vozilo i kraj njega beživotno telo muškarca. Na licu mesta izvršen je uviđaj i javnost će biti upoznata o daljem toku istrage - saopštio je MUP HNK. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, koji samo kratko naveo da smrt Ljube Kajga nije bila prirodna, ali o konkretnim rezultatima istrage nije želeo da govori. Meštani Hodbine pričaju da se stradali Kajgo odmah posle rata vratio na svoje imanje u Mostar, zajedno sa suprugom Savetom. Kao povratnici nisu imali problema na nacionalnoj osnovi. U selu pričaju da se Kajgo u poslednjih godinu dana čudno ponašao, tvrdeći da je groblje u Hodbini na njegovoj zemlji, odnosno zemlji njegovog pradede i da mu je crkva to uzurpirala.PROČITAJTE JOŠ - Ubistvo povratnika: Osuđeni na 36 godina Iako je groblje staro više od 100 godinu, Kajgo za sve krivio Srpsku pravoslavnu crkvu, kojoj je pisao žalbe, ali i tužbe zbog uzurpacije zemljišta. Čak su i meštani sela s njim imali probleme, jer je govorio kako nikome neće dozvoliti da tu sahrani bilo koga jer je to njegova zemlja. BRATA IZGUBIO U RATU LjUBO Kajgo se rodio i živeo u Hodbini sa suprugom Savetom, dok im kćerka živi i radi u Beogradu, gde je udata i ima svoju porodicu. Meštani pamte i da mu je na samom početku rata od dejstva granate poginuo brat Mišo Kajgo, koji je u to vreme bio direktor HEPOK destilerije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POVRATNIK IZ SRBIJE POGINUO KOD MOSTARA: Čistio groblje, ubila ga eksplozija

Izvor: Kurir, 13.Sep.2018, 11:30

Ljubo Kajgo (76), srpski povratnik iz Hodbine kod Mostara, poginuo je u sredu u eksploziji nepoznate naprave, na lokalnom groblju u tom povratničkom naselju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.