Migrantsa kriza, nove optužbe na račun hrvatske policije

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantsa kriza, nove optužbe na račun hrvatske policije

Migranti koji su legalno vraćeni iz Slovenije u Hrvatsku ilegalno su prebacivani u BiH, navodi portal "Žurnal". Građani su snimili kombi hrvatske policije i migrante koji se izvlače iz provalije. Prema navodima "Žurnala", hrvatski policajci su vikali migrantima: "Upucaću te". Hrvatska policija negira te navode i tvrdi da su samo sprečili ulazak migranata na teritoriju Hrvatske.
Na snimku se vidi da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su migranti kasnije izvedeni iz policijskog kombija i naterani da stanu na rub dubokog jarka. Žurnal navodi da je jedan policajac izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u vazdh. Migranti su skočili u jarugu na čijem dnu je granica sa BiH. To je bilo 6. avgusta ove godine.

Građani koji su čuli pucnjavu pozvali su Graničnu policiju BiH. Nekoliko minuta kasnije, graničari su pronašli migrante u provaliji.
Prema navodima Žurnala, kasnije se na snimku vidi kombi hrvatske policije kako napušta mesto sa kojeg su migranti gurnuti u provaliju a potom i graničari koji pokušavaju da ukažu pomoć povređenim migrantima.
Žurnal je objavio i fotografije čaura sa lica mesta kao delova odeće migranata kod provalije. 
Iz Doma zdravlja velika Kladuša je rečeno da je dvanaest migranata zadobilo lakše povrede a njih šestoro je poslato na radiološku obradu.
Hrvatska policija je 7. avgusta saopštila da nema ništa sa incidentom i da njihovi policajci nisu ilegalno prebacivali migrante u BiH. Navode da su samo sprečili ulazak migranata na teritoriju Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.