Meta: Albanci ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meta: Albanci ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore

Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se u Tirani predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj.
Albanci u Crnoj Gori i dalje će biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti ovog prijateljskog i važnog partnera za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je nakon razgovora Iljira Mete i Nika Đelošaja.

Meta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, kako se navodi, Đelošaju poželeo uspeh na poziciji predsednika opštine Tuzi, koju čini većinsko albansko stanovništvo.
Predsednik Albanije je, kako je prenela prištinska Koha, naglasio da pobeda Đelošaja na poslednjim lokalnim izborima u toj opštini, nije samo prilika za unapređenje lokalne vlasti, već i za pokazivanje liderskih veština Albanaca kroz saradnju i suživot s Crnogorcima i sa svim ostalim etničkim grupama.
Pohvalio je izvanredne tradicionalne odnose Albanije i Crne Gore kao uzor za celi region izrazio uverenje da će Albanci u Crnoj Gori i dalje biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti te, kako je naveo, prijateljske zemlje i važan partner za mir i stabilnost u regionu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALBANSKI PREDSEDNIK PORUČIO CRNOGORCIMA: Bez Albanaca nema evroatlantske budućnosti Crne Gore

Izvor: Kurir, 20.Avg.2019

Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se danas u Tirani predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj.

Nastavak na Kurir...

Meta: Albanci ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019

Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se danas u Tirani predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se danas u Tirani predsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.