Medojević: Krivokapić ne može više da bude premijer, Abazović se pokazalo nedoličnim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 13:18

Medojević: Krivokapić ne može više da bude premijer, Abazović se pokazalo nedoličnim

Premijer Zdravko Krivokapić nije učestvovao u pregovorima Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji vlade, rekao je danas predsednik PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević i istakao da on više ne može da bude premijer, ali i da veruje da će URA insistirati na saradnji sa DPS-om i da će tražiti prelaznu vladu.

Medojević je na konferenciji za novinare rekao da Demokratski front ukazuje na neodrživost ove vlade za koju ne postoji volja građana.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je slaba vlada, kazao je Medojević i istakao da ona ne može da sprovede nužne reforme, imajući u vidu da je, kako je naveo, "naš protivnik nedemontirana kriminalna organizacija koju treba ugasiti, a to je DPS".

"Neki su se više bavili da ugase DF nego da sprovedu reforme građana. Vlada mora biti jaka, a može biti ako je odgovorna prema građanima. Ova vlada je odgovorna delovima Crkve i koncernu Vijesti. Vlada je bila lak plen za DPS i nije uspela da ih demontira", rekao je Medojević.

Podsetio je da je iz DF ranije najavljeno da dogovor treba da postignu DF i Demokrate i dodao da su se o ovome dogovorili još u oktobru prošle godine.

"Sada smo došli u situaciju da, videli ste na Cetinju, vlada ne funkcioniše. Konačno su kolege iz Demokratske CG shvatile da je država u opasnosti od bivšeg režima. Radilo se prošle godine da se vlada formira kao kružni tok oko DF-a", naveo je Medojević.

Nova vlada, dodao je, treba da bude od postojeće većine plus manjinske partije, a kompromis je da se ide u rekonstrukciju vlade u kojoj Krivokapić ne bi bio premijer.

"Demokrate su napravile ogroman kompromis i više ne stoje iza ove ekspertske vlade. Ponašanje Abazovića se pokazalo nedoličnim. Rejting DF-a raste iako svi pokušavaju da ga sruše", naveo je Medojević, preneo je portal podgoričkog Dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MEDOJEVIĆ NAKON ISTORIJSKOG DOGOVORA: Krivokapić ne može više da bude premijer, URA i DPS će se udružiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021

Nova vlada, dodao je, treba da bude od postojeće većine plus manjinske partije, a kompromis je da se ide u rekonstrukciju vlade u kojoj Krivokapić ne bi bio premijer...Premijer Zdravko Krivokapić nije učestvovao u pregovorima Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji vlade, rekao je danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.