Mediji: U bekstvu od policije, u udesu kod Berana povređeno više migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: U bekstvu od policije, u udesu kod Berana povređeno više migranata

Jedan migrant teže je povređen, a više njih lakše, u saobraćanoj nezgodi u subotu rano ujutro u selu Vrca kod Pljevalja, nakon što se vozač ukradenog kombija nije zaustavio na znak policije, preneli su danas crnogorski mediji pozivajući se na nezvanične informacije policije i bolnice u Pljevljima.

Prema zvaničnim informacijama iz pljevaljske bolnice, povređeni muškarac je nakon ukazane pomoći u bolnici u Pljevljima prevezen na dalje lečenje u Klinički centar Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Gore u Podgorici.

Podgoričke “Vijesti” javljaju da povređeni muškarac nije životno ugrožen i da je zadobio povrede glave i grudnog koša.

Desetak migranata nalazilo se u kombiju koji je prethodno ukraden u Pljevljima, kako bi se s njim najverovatnije prevezli do graničnog prelaza Metaljka, prema Bosni i Hercegovini, navode mediji.

Prema medijskim izveštajima policija je nakon dojave krenula za ukradenim kombijem koji se nije zaustavio nakon policijskog upozorenja, već je nastavio dalje ka graničnom prelazu i sleteo s puta.

Policija se do sada nije zvanično oglasila ovim povodom i nije poznato iz koje države su migranti.

Plevlja, grad na sjeveru Crne Gore, tranzitno je mesto ljudi iz Sirije, Iraka i drugih arapskih zemalja, koji pokušavaju da pređu u Bosnu i Hercegovinu (BiH) i da dalje nastave put ka zapadnoj Evropi.

Policija je pre par dana saopštila da je pojačala kontrolu na teritoriji Pljevlja kako bi sprečila pokušaje ilegalnog prelaska granice.

Policija se tada oglasila povodom medijskih izvještaja da migranti provaljuju u kuće stanovnika pograničnih sela na teritoriji Pljevalja i negirala takve navode.

U Crnoj Gori je tokom ove godine registrovano preko 3.000 migranta iz Sirije, Pakistana, Iraka, Alžira, Maroka i drugih državaa, od čega 540 na granici i 2.592 u unutrašnjosti zemlje.

Iz policije je nedavno saopšteno da Crna Gora nije bila na udaru masovnog priliva migranata od 2013. godine, ali od prošle trpi migrantski pritisak iz Albanije.

„Situacija je, za sada, pod kontrolom, i nadamo se da će tako biti i u narednom periodu, ali to su globalni izazovi koji ne zavise od jedne države“, saopšteno je nedavno iz granične policije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.