Marković: Zatvor za Medojevića i Kneževića je po zakonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Zatvor za Medojevića i Kneževića je po zakonu

Rešenje o zatvoru za poslanike Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića doneto je u skladu sa zakonom, rekao je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

Marković je, odgovarajući na pitanja novinara o ustavnosti odluke o stavljanju u zatvor poslanika koji se nisu odazvali pozivu suda da svedoče, rekao da samo Ustavni sud može o tome da odlučuje, prenela je RTCG.

"Jedini ko je ovlašten da ocenjuje ustavnost akata pa i pojedinačnih rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tim aktima je Ustavni sud. U svakom slučaju rešenje je zakonsko", poručio je Marković.

Knežević se danima nalazi u Skupštini Crne Gore i time izbegava hapšenje zbog odbijanja da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

On je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju "Carine".

Medojević je prethodne sedmice kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.