Marković: Nema ljutnje kad je u pitanju nacionalno zdravlje

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 16:35

Marković: Nema ljutnje kad je u pitanju nacionalno zdravlje

Komentarišući odluku Srbije da zabrani sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na aerodrom "Nikola Tesla", premijer Duško Marković saopštio je da je to odluka Srbije koju će Crna Gora poštovati. Rekao je i da prate situaciju u Srbiji i da će srpski državljani biti dobrodošli kada se zdravstena situacija u toj zemlji poboljša.
Crnogorski premijer Duško Marković rekao je u okviru "premijerskog sata" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Skupštini da je Crna Gora uvažavajući smernice Evropske komisije odlučila da se problemu popuštanja mera posveti sistemski.

"Nikome nesmo rekli da građani naši mogu da idu u zemlje prema kojim smo mi otvorili granice jer to ne zavisi od nas. U potpunosti smo svesni da je ukidanje ograničenja neophodno za privredni oporavak. Nema ljutnje kada je u pitanju nacionalno zdravlje. Želimo da Srbija iz ove situacije izađe što pre", rekao je Marković.
Dodao je da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.
"U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele biti, dobrodošli u Crnu Goru. Njihova je odluka da zabrane letove Montenegro erlajnsa na srpski aerodrom, poštujemo, videćemo šta stoji iza toga i koliko će trajati. Ovo je samostalna nezavisna odluka Srbije", kazao je Marković podsećajući da se Crna Gora nije ljutila na zabranu izvoza pšenice.
Nakon toga je usledila polemika između Duška Markovića i Milana Kneževića iz DF da li je, kada je kazao da bi proterao Crnogorce iz Srbije, mislio na sve građane Crne Gore ili "tajkune i državne funkcionere", uz dobacivanje ostalih poslanika DF-a.
Knežević je tražio pauzu da se utvrdi šta je govorio, što nije dozvolio Ivan Brajović, predsednik parlamenta, poručujući da može dobiti stenogram.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijer Crne Gore: Poštujemo odluku Srbije o zabrani letova, videćemo šta stoji iza toga

Izvor: Blic, 27.Maj.2020

"Njihova je odluka da zabrane letove "Montenegro erlajnsa" na srpski aerodrom. Poštujemo, videćemo šta stoji iza toga i koliko će trajati. Ovo je samostalna nezavisna odluka Srbije", kazao je premijer Crne Gore Duško Marković u parlamentu ove zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.