Izvor: RTS, 23.Sep.2021, 20:57

Makedonski MUP: Nismo znali, pronađena droga ostala u zaplenjenom vozilu od 2016. godine

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena marihuana, ali tvrde da se radi o prethodno oduzetoj drogi koja je ostala u vozilu još od 2016. godine.
Makedonski mediji su ranije danas preneli da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Iz makedonskog MUP-a tvrde da je vozilo kojim su policijski službenici putovali u Crnu Goru zaplenjeno 2016. godine i da je droga od tada ostala u automobilu.
"Zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku otišli su na obuku u Crnu Goru, a za put su zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova. Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine", objasnili su iz makedonskog MUP-a.
Navode da je na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena marihuana, ali tvrde da zaposleni u MUP-u nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu još od 2016. godine, kada je, kako kažu, vozilo zaplenjeno u akciji Uprave carina, a zatim dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.
Naglašavaju da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u MUP-u nemaju veze sa drogom.
"Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju smo obavestili naše javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvetljavanja slučaja", kažu iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MUP S. Makedonije tvrdi da je droga pronađena u službenim kolima ostala u zaplenjenom vozilu od 2016.

Izvor: Danas, 23.Sep.2021

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena marihuana, ali tvrde da se radi o prethodno oduzetoj drogi koja je ostala u vozilu još od 2016. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.