Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 13:53

Mađarska, uhapšeni srpski i švajcarski državljanin zbog krijumčarenja migranata

Mađarska policija uhapsila je švajcarskog i srpskog državljanina zbog sumnje da su krijumčarili 32 ilegalna migranta, saopštila je policija te države.
U mestu Bođislo u blizini Seksarda građani su jutros prijavili da je na auto-putu M9 iz jednog žutog kombija iskočilo nekoliko desetina ljudi.

Policijska patrola iz Tolne je ubrzo zaustavila pomenuti kombi švajcarskih registarskih oznaka koga je vozio državljanin Švajcarske, uz suvozača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Srbije.
Potom je krenula potera za strancima koji su pronađeni u šumarku kod mesta Bođislo, gde su i napustili kombi, navode u mađarskoj policiji.
Prilikom ispitivanja u policiji, svi su se izjasnili da su sirijski državljani.
S obzirom da migranti nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj, policija ih je sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici.
Protiv državljana Švajcarske i Srbije pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.
Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina. Za organizatore tog krivičnog dela, predviđeno je od 10 do 20 godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mađarska: Uhapšeni srpski i švajcarski državljanin zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 16.Okt.2021

Mađarska policija uhapsila je švajcarskog i srpskog državljanina zbog sumnje da su krijumčarili 32 ilegalna migranta, saopštila je policija te države...U mestu Bođislo u blizini Seksarda građani su jutros prijavili da je na auto-putu M9 iz jednog žutog kombija iskočilo nekoliko desetina ljudi...Policijska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.