Šef Orbanovog kabineta: Mađarska nije dobila zahtev za izručenje Gruevskog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Orbanovog kabineta: Mađarska nije dobila zahtev za izručenje Gruevskog

Bivši makedonski premijer u bekstvu Nikola Gruevski iskazao je nameru da traži azil u predstavništvu Mađarske van Makedonije i Budimpešta nema ništa sa njegovim izlaskom iz zemlje, rečeno je iz mađarske Vlade u četvrtak. Šef kabineta premijera Mađarske Viktora Orbana Gergely Gulyas odbio je da kaže u kojoj je zemlji Gruevski zatražio azil i kojim putem je došao do Kancelarije za imigracije i azil u Budimpešti gde je predao dokumenta za azil i bio saslušan. Gulyas je rekao da Mađarska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef Orbanovog kabineta: Budimpešta nema veze sa izlaskom Gruevskog iz Makedonije

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2018

BUDIMPEŠTA - Budimpešta nema nikakve veze sa izlaskom Nikole Gruevskog iz njegove zemlje, saopštila je danas mađarska vlada i navodi da je bivši makedonski premijer pokušao da zaraži azil u mađarskom predstavništvu van Makedonije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.