Izvor: RTS, 07.Jul.2020, 07:48

Linta: Srbi ne mogu da utiču na rezultate, dve trećine hrvatskih birača desno orjentisano

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže za RTS da očekuje ulazak Milorada Pupovca u koaliciju sa HDZ-om i naglašava da bi SDSS morao da jasno definiše zahteve prema budućoj vladi Andreja Plenkovića, ali i da odredi vremenske rokove za njihovo rešavanje.
Miodrag Linta je, gostujući u Dnevniku RTS-a, komentarisao rezultate parlametarnih izbora u Hrvatskoj i ocenio da je gotovo dve trećine biračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tela u Hrvatskoj desne orjentacije.

HDZ, Domovinski pokret i Most, to su dve trećine mandata, ističe Linta i napominje da su to stranke koje koketiraju sa ustaštvom ili ga direktno promovišu.
"Srbi ne mogu da utiču na rezultate izbora, hrvatski narod je odlučio kako je odlučio, izabrao je stranku koja je stvorila hrvatsku državu i čiji je cilj bio stvaranje etnički čiste države", rekao je Linta.
Smatra da će premijer Andrej Plenković ići u pravcu formiranja vlade sa osam poslanika iz redova manjina i sa bivšim koalicionim partnerima, pre svega zbog međunarodne zajednice i Evropske unije – da se HDZ makar deklarativno predstavi kao stranka demokratske orjentacije, koja makar na papiru poštuje evropske vrednosti.
Linta očekuje da Pupovac uđe u koaliciju sa HDZ-om i naglašava da bi SDSS morao da jasno definiše svoje zahteve prema budućoj vladi Andreja Plenkovića i da u prvi plan stavi ključne probleme srpskih povratnika, ali i stotina hiljada proteranih Srba koji žive u Srbiji i širom sveta, ali i da odredi vremenske rokove za rešavanje tih problema.
"Nije dobro da i ovaj mandat vlade Plenkovića prođe bez rešavanja ključnih problema", zaključuje Linta.
Komentarišući poraz SDP-a i Restart koalicije stranaka levog centra, ocenjuje da se ta opcija nije predstavila na pravi način biračima, i ponavlja da je većina hrvatskog naroda desne orjentacije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Linta: Dvije trećine glasača pokazalo da je desno orijentisano

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2020

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Narodne skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je da je gotovo dvije trećine stanovnika u Hrvatskoj na proteklim parlamentarnim izborima pokazalo da je desno orijentisano jer je izabralo one stranke koje koketiraju sa ustaštvom ili ga ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.