Linta: Pritisak na Pupovca da se izvini iako govori istinu

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Pritisak na Pupovca da se izvini iako govori istinu

Predsednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da "ustaške snage" vrše sve jači pritisak na predsednika SDSS-a Milorada Pupovca tražeći da se javno izvini zbog toga što je rekao "apsolutnu istinu da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti i da se u Hrvatskoj rehabilituje ustaštvo".
Linta u saopštenju navodi da glavnu ulogu u procesu rehabilitacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ustaštva igraju Katolička crkva, većina političkih stranaka, neke nevladine organizacije, pre svega, udruženja hrvatskih veterana, pojedine nacionalne institucije, kao i deo hrvatskih medija.
On u saopštenju navodi da su dosad javno izvinjenje od Pupovca tražili predsednik HSLS-a Darinko Kosor i njegov koalicioni partner Branimir Glavaš, predsednik udruženja veterana HVIDRA Josip Đakić, Ruža Tomašić i drugi.
Linta je, takođe, ocenio da je Pupovac naivno verovao da će Hrvatska posle ulaska u EU da krene u proces suočavanja sa ustaškom i zločinačkom prošlošću i da će postovati ljudska prava srpskog naroda.
Kako on smatra, Pupovac je doprineo da Hrvatska nezasluženo zatvori pregovore o Poglavlju 23 sa Evropskom unijom "Ljudska prava i pravosuđe", kao i da Ugovor o pristupanju Hrvatske EU bude veoma brzo potvrđen u parlamentima članica "umesto da se zalagao da se reše ključni problemi srpskih povratnika i pola miliona proteranih Srba".
Linta je, međutim, ukazao da je posle ulaska Hrvatske u EU 2013. godine krenuo "novi talas ustašizacije Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Pritisak na Pupovca da se izvini iako govori istinu

Izvor: Blic, 06.Sep.2019

Predsednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da "ustaške snage" vrše sve jači pritisak na predsednika SDSS-a Milorada Pupovca tražeći da se javno izvini zbog toga što je rekao "apsolutnu istinu da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.