Linta: Hrvatska i Hrvati u BiH nisu se odrekli NDH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2020, 17:49

Linta: Hrvatska i Hrvati u BiH nisu se odrekli NDH

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da najavljeno služenje mise u Sarajevu za ubijene u Blajburgu očekivano i da predstavlja jedan od mnogih dokaza da se Katolička crkva u Hrvatskoj i BiH nije odrekla NDH i ustaštva.

On u pisanoj izjavi navodi da su se Biskupi Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na zajedničkom godišnjem zasedanju 2. marta ove godine u Banja Luci dogovorili da kardinal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vinko Puljić služi misu ubijenima u katedrali u Sarajevu.

Austrijske vlasti nisu odobrile da to čini na blajburškom polju, a zagrebačka katedrala je oštećena u nedavnom zemljotresu.

Tako će se umesto Blajburga misa održati u sarajevskoj katedrali i vodiće je kardinal Vinko Puljić u ime svih biskupa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, podseća.

„Pokroviteljstvo Hrvatskog sabora i Hrvatskog narodnog sabora komemoraciji ubijenim ustaškim zločnicima u Blajburgu, a ove godine u Sarajevu, samo je jedan u nizu dokaza da se ni Hrvatska ni Hrvati u BiH nisu odrekli NDH i ustaštva“, poručio je Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Linta: Hrvatska i Hrvati u BiH se nisu odrekli NDH

Izvor: Blic, 14.Maj.2020

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da najavljeno služenje mise u Sarajavu za ubijene u Blajburgu očekivano i da predstavlja jedan od mnogih dokaza da se Katolička crkva u Hrvatskoj i BiH nije odrekla NDH i ustaštva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.