Lajčak: Suđenje Karadžiću neće biti suđenje Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Suđenje Karadžiću neće biti suđenje Republici Srpskoj

BANJALUKA - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak izjavio je da suđenje haškom optuženiku Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom neće biti suđenje Republici Srpskoj.

"Niko ne sudi, niko nema pravo da sudi RS. Njeno postojanje je definisano Dejtonom, a Dejton nije potpisivao Radovan Karadžić. Karadžić je čovek za kojeg se apsolutno sumnja da je jedan od najvećih ratnih zločinaca, a to neka sud dokazuje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Lajčak za banjalučke Nezavisne novine.

Navodeći da hapšenje Karadžića i ustavno uređenje BiH nisu povezani, on je ocenio da su pozivi političara iz Sarajeva za ukidanje RS "antidejtonska retorika".

"S druge strane, i u RS vidim kao da su sada svi patriote i kao da se patriotizam meri time ko se više bori za Karadžića i njegovu porodicu. I to me čudi, jer niko nije optužio RS za hapšenje Karadžića", dodao je visoki predstavnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.