Krivokapić: Leposavić doveo u pitanje preuzete obaveze Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 11:00

Krivokapić: Leposavić doveo u pitanje preuzete obaveze Crne Gore

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je ministar Vladimir Leposavić uradio nešto neprimereno, za šta nije ovlašćen, time što je doveo u pitanje ranije preuzete međunarodne obaveze Crne Gore.

Krivokapić je za TV K1 naveo da je Leposavić na neki način doveo u sumnju Haški tribunal i njegove odluke i time, bez obzira što je rekao da nije negirao genocid u Srebrenici, to na indirektan način ustvari i uradio.

"On je negirao sve odluke Haškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tribunala, a da li je ovlašćen za to? Da li je to razlog zbog kojeg bi svaki čovek u nekoj drugoj državi bio smenjen i zar premijer, kada je nezadovoljan radom ministra, nema pravo da ga razreši. Ja mislim da ima", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, poenta priče u ovom slučaju je ta što se predstavlja da je jedan čovek značajniji od celog sistema.

"Taj čovek je sada toliko značajan jer se koristi u političke svrhe i treba da ispadne heroj", smatra Krivokapić.

Ističe da je istina da je rekao ministrima da imaju slobodu, ali i da ta sloboda ima odgovarajuća ograničenja.

"Taj ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava ima obavezu na osnovu sporazuma i svih prethodnih dogovora da poštuje sve prethodno preuzete međunarodne obaveze", rekao je crnogorski premijer.

Krivokapić je ukazao da je svoje obaveze u tom slučaju završio, odnosno poslao je Skupštini zahtev za razrešenje Leposavića, a da je sada na Skupštini da to i završi.

Na pitanje koliko su važni izbori u Herceg Novom, Krivokapić kaže da su svi izbori važni, ali da je problem to što se u Crnoj Gori svi izbori predstavljaju kao sudnji dan, što nije tako.

"Svi izbori su na neki način važni. Nadam se da će Crna Gora imati sve izbore u jednom danu da ne razmišljamo o tome iz meseca u mesec. Crna Gora mora da krene jednim drugim putem definisanja svih izbora. Jedan dan za sve izbore", kazao je crnogorski premijer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krivokapić se oglasio o Vladimiru Leposaviću: "Doveo je u pitanje preuzete obaveze Crne Gore"

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021

Premijer Crne Gore smatra da je Leposavić uradio nešto za šta nije ovlašćen kada je govorio o Srebrenici..Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je ministar Vladimir Leposavić uradio nešto neprimereno, za šta nije ovlašćen, time što je doveo u pitanje ranije preuzete međunarodne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.