Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 16:48

Krivokapić: Broj turista iz Srbije pokazuje da politika neće uticati na svakodnevni život

Veliki broj turista iz Srbije pokazuje da zaoštravanje političkih odnosa neće uticati na svakodnevni život građana dve države, rekao je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.
Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanja poslanika u crnogorskom parlamentu o odnosu sa Srbijom, rekao da nije zabeleženo u istoriji Crne Gore da u tako kratkom periodu "neko toliko otrovnih strijela upućuje premijeru, predsjedniku Skupštine i da se na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << način pokušavaju proglasiti izdajnicima".

Istakao je da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa državama regiona i da politika nikad nije uticala na međuljudske odnose građana, prenosi CDM.
"Veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave u Crnoj Gori je pokazatelj da trenutno zaoštravanje političkih odnosa između dvije države neće uticati na svakodnevni život građana dvije države. Prirodno je da imamo nesuglasice, ali mislim da je vrijeme da se stavi akcenat na ono što nas spaja, a ne na ono što nas često razdvaja", poručio je Krivokapić.
Premijer je napomenuo da Srbi koji su u Crnoj Gori imaju maticu, a to je Crna Gora, a ne Beograd.
Smatra da su podele nasleđene i da ih ne bi bilo da je Crna Gora bila građanska država.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Krivokapić: Veliki broj turista pokazuje da zaoštravanje odnosa nema uticaj na svakodnevni život

Izvor: Danas, 24.Jun.2021

Veliki broj turista iz Srbije pokazuje da zaoštravanje političkih odnosa neće uticati na svakodnevni život građana dve države, rekao je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.