Ko ne ustane prilikom intoniranja himne  kazna 2.000 evra

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ne ustane prilikom intoniranja himne " kazna 2.000 evra

Podgorica -- Ko ne ustane prilikom intoniranja crnogorske himne platiće kaznu od 300 do 2.000 evra, predviđeno je novim zakonskim rešenjima koje je Vlada Crne Gore usvojila.

Vlada je na današnjoj sednici utvrdila predlog o izmeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, kojim se uvodi obaveza lokalnih samouprava i javnih ustanova da se zastava stalno vije na zgradama u kojima su smešteni ti organi i ustanove, kao i obaveza ustajanja prisutnih prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvođenja himne Crne Gore.

Takođe u Predlogu izmena i dopuna zakona uvodi se obaveza ustajanja prisutnih prilikom izvođenja himne Crne Gore, kao i odgovarajuća kaznena odredba ako se prekrši taj član zakona.

"Kazna fizičkim licima za neustajanje prilikom izvođenja himne Crne Gore iznosiće od 300 do 2.000 evra", rekao je ministar kulture ;Aleksandar Bogdanović posle sednice.

Pojedini opozicioni čelnici često ne ustaju prilikom intoniranja himne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora, kazna za neustajanje na himnu 2.000 evra!

Izvor: RTS, 04.Okt.2018

Uoči prve zvanične utakmice između fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije u Podgorici, vlada te države predložila je zakon po kojem se neustajanje tokom intoniranja himne "Oj, svijetla majska zoro" kažnjava novčano, od 300 do čak 2.000 evra! ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.