Knežević: DF do daljeg ne učestvuje u radu parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: DF do daljeg ne učestvuje u radu parlamenta

Milan Knežević iz crnogorskog Demokratskog fronta (DF) izjavio je za podgoričku "Pobjedu" da DF do daljeg neće učestvovati u radu parlamenta i Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Knežević nije želeo da komentariše odluku Demokratske Crne Gore i SDP-a da se ne pridruže vaninstitucionalnoj borbi DF-a za rušenje vlade premijera Duška Markovića.

"Činjenica da je u višednevnim protestima DF-a učestvovao većinski deo opozicije daje nam za pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da na ozbiljan i odgovoran način pozovemo opoziciju na okupljanje i dogovor. Zato u ovom trenutku ne želim komentarisati bilo čija saopštenja za javnost, jer smatram da se do bilo kakvog izjašnjenja o našoj inicijativi, prvo moramo sastati", rekao je Knežević, prenosi "Blic".

On nije komentarisao šta tačno znači novi predlog za saradnju sa ostatkom opozicije.

"Poziv i naše konkretne prijedloge o saradnji prvo ćemo poslati kolegama iz opozicije, a tek onda obavestiti javnost. Najbitnije je da predlog DF-a neće biti imperativ, već poziv da svi opozicioni subjekti predlože svoje modalitete koji bi rezultovali padom vlade Duška Markovića", rekao je Knežević.

Kako kaže, suština zajedničkog opozicionog delovanja je "u osluškivanju" želja građana.

Knežević kaže da nema dilemu da građani žele objedinjavanje opozicije oko ključnih društveno-političkih tema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.