Još petoro umrilh od Kovida 19, Grčka se zatvara za srpske turiste

Izvor: VOA, 05.Jul.2020, 15:53

Još petoro umrilh od Kovida 19, Grčka se zatvara za srpske turiste

U Srbiji je u protekla 24 sata od koronavirusa preminulo još petoro ljudi, pokazuju zvanični podaci sa sajta covid19.rs. Ukupno je 311 umrlih i više od 16 hiljada zaraženih, pošto je u proteklom danu registrovano još 302 slučaja zaraze. Broj pacijenata na respiratoru je 81, što je malo manje nego prethodnih dana, dok je broj aktivnih slučajeva 2.553, pokazuju zvanični podaci.  U Novom Pazaru su u proteklom danu od koronavirusa umrle dve osobe, saopštio je koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek, prenosi N1. On je kazao i da je na lečenju 238 pacijenata.  Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru od aprila do 2. jula preminulo 46 osoba. On je za TV PRVA rekao da "politička borba treba da se ostavi po strani i da se ne odmaže širenjem lažnih vesti".  Ministar trgovine je prokomentarisao to što se iz Novog Pazara podaci o broju umrlih saopštavaju na dnevnom nivou i rekao da "ne shvata šta bi bili motivi za to", te da nema razloga da se skriva broj preminulih.  Od ponedeljka Grčka zatvara granice za srpske turiste Grčka će od ponedeljka u šest ujutru zatvoriti granice za državljane Srbije, potvrdio je za N1 ministar trgovine Rasim Ljajić. Kako se navodi, ova odluka Grčke doneta je zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja ljudi iz Srbije koji su testirani u Grčkoj i pozitivni su na koronavirus. Direktor asocijacije turističkih agencije JUTA Aleksandar Seničić rekao je da će oni građani koji su već na letovanju u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana, prenosi Fonet. "Ugostitelji u Beogradu uglavom poštuju zabranu rada" U glavnom gradu je na snazi vanredna situacija i mere koje je donela Vlada Srbije kojima se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata od 23 sata do 6 ujutru, kažnjava nenošenje maski. Ove mere su će biti na snazi u Beogradu do 18. jula. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je 10 hiljada objekata u Beogradu poštovalo mere, a da samo u dva bara to nije bio slučaj i da su protiv njihovih vlasnika napisane prijave. On je, kako prenosi Beoinfo, najavio da od ponedeljka počinje kontrola nošenja maske u zatvorenom prostoru i gradskom prevozu i da će to kontrolisati sanitarna inspekcija Minsitarstva zdravlja. Direktor bolnice u Zemunu, koja je privremeno kovid bolnica, Dragoš Stojanović rekao je za RTS da je u toj ustanovi do nedelje ujutru obavljeno 195 pregleda, i da je reč uglavnom o mlađim pacijentima. On je zato apelovao na građane da "izbegavaju restorane, splavove i kafane jer je veliko opterećenje na zdravstveni sistem".    
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Šestoro građana preminulo, 289 novih slučajeva virusa korona u jednom danu

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 15:13

Šestoro je preminulo, a 289 novih slučajeva registrovano je u poslednjih 24 sata, pokazuju zvanični državni podaci...U poslednja 24 sata testirano je 7.872 građana, a ukupno 93 građana je na respiratorima...Broj aktivnih slučajeva je 2.737, a procenat smrtnosti je 1,93 odsto...Do sada je od posledica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.