Još deset huligana privedeno zbog napada na Srbe u Uzdolju

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još deset huligana privedeno zbog napada na Srbe u Uzdolju

Deset osoba privedeno je zbog sumnje da su prošlog meseca napali goste kafića u Uzdolju kod Knina.
Iz Polcijske uprave Šibensko-kninske kaže se da se desetoro privedenih dovode u vezu sa počinjenim krivičnim delima nasilničko ponašanje, telesna povreda i oštećenja tuđe imovine, prenosi Večernji list.

"Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima. Većina osumnjičenih su pripadnici neke navijačke skupine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o utvrđenom i poduzetom blagovremeno će biti obaviještena javnost", istakla je portparolka PU Šibensko-kninske Marica Kosor.
Portal Indeks podseća da su pre sedam dana pritvorena četvorica huligana kada je policija saopštila da su svi napadači, kojih je bilo petnaestak, pripadnici splitske "Torcide".
U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju 21. avgusta, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa, povređeno je više osoba, od kojih je najteže povrede pretrpeo sedamnaestogodišnji mladić.
Kako je posle prethodnog privođenja rečeno iz šibenske policije, kao deo navijačke grupe iz Splita, napadači su, po dogovoru, sa četiri automobila krenuli u Uzdolje. Parkirali su se u blizini ugostiteljskog objekta nakon čega je jedan od njih otišao u izvidnicu. Zatim su maskirani fantomkama napali goste, dok su ih vozači čekali u automobilima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.