Ivanov negira da je hteo da uvede ratno stanje 27. aprila

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov negira da je hteo da uvede ratno stanje 27. aprila

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov negirao je večeras da je 27. aprila prošle godine nameravao da nasilje u makedonskom parlamentu iskorisiti za uvođenje ratnog stanja.

"U Kabinetu predsednika Makedonije nikada se nije razgovaralo niti razmišljalo o proglašenju ratnog, ili vanrednog stanja", rekao je Ivanov na konferenciji za novinare.

Navode da predsednik Makedonije planira da nasilje u parlametu iskoristi kao opravdanje za uvođenje ratnog stanja izneli su neki >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od optuženih kojima se sudi zbog učestvovanja u tom nasilnom ;događaju, kada su pristalice VMRO DPMNE upale u parlement.

Ivanov je istakao da odbacuje i sve špekulacije da je međunarodna zajdnica "vršila bilo kakv pritisak na njega da odstupi od nekakvog plana za proglašavanje ratnog ili vanrednog stanja".

Prema njegovim rečima, i Armija je dematovala umešanost u događaje od 27. aprila, kao i da je Obaveštajna agencija, koja je u njegovoj nadležnosti, najoštrije osudila sve pokušaje za njeno mešanje u lažne vesti.

Ivanov je istakao da je, "glavno žarište generisanja svih političkih i bezbednosnih kriza u Makedoniji Uprava za bezbednost i kotraobaveštajne poslove (UBK)", koja je deo Ministarstva unutrašnjih poslova, dodajući da je na to ukazao još pre dve godine.

"Ako se UBK drznula da bez ikakvog osnova prati aktivnosti mog kabineta i da me kao predsednika stavlja u službene beleške koje opisuju nepostojeće događaje, plašim se da pomislim šta se dešava u toj instituciji i kako se kreiraju izveštaji sa fiktivnim izvorima da se postigne određeni cilj", rekao je makedonski predsednik Đorđe Ivanov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IVANOV SVE NEGIRAO: Nije tačno da sam 27. aprila hteo da uvedem ratno stanje

Izvor: Kurir, 07.Dec.2018

Predsednik Makedonije, Đorđe Ivanov, negirao je da je 27. aprila prošle godine nameravao da nasilje u makedonskom parlamentu iskoristi za uvođenje ratnog stanja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.