Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 13:52

Interpol ukinuo poternice za Duškom Kneževićem

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora, saznaju podgoričke "Vijesti".
Prema saznanjima "Vijesti", Knežević je podneo zahtev kojim se tražilo ukidanje tri poternice na osnovu tvrdnje da su u suprotnosti sa Interpolovom pravnom regulativom.

U dokumentu u koji su "Vijesti" imale uvid piše da je žalba usvojena i da su sve tri poternice ukinute i uklonjene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Interpolovog sistema.
U odluci Komisije za kontrolu međunarodnih poternica piše da "postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja i Interpol bi samim tim mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova [Interpolova] neutralnost..." i da "... [Interpol] zaključuje da informacije dostavljene od strane crnogorskih vlasti ne zadovoljavaju Član 3. Interpolovog statuta."
Kneževića Specijalno državno tužilaštvo tereti za više krivičnih dela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"OVO JE BITNA PODRŠKA DA SE SRUŠI MILO ĐUKANOVIĆ" Oglasio se Knežević nakon skidanja sa Interpolove poternice

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je nakon ukidanja sa crvene Interpolove poternice koju je za njim raspisala Crna Gora, da je bitno što baš u ovom momentu stiže odluka...- Drago mi je što je došlo do ove odluke i to u momentu kada se raspisuju izbori u Crnoj Gori. Smatram ovu odluku,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.