Izvor: RTS, 26.Okt.2021, 11:42

Hrvatska, istraga protiv četiri osobe zbog ugovaranja maloletničkog braka

U Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su ugovorili prisilan brak svoje dece.
U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja državljanka Srbije, roditelji 14-godišnjaka.
Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje.
Doneseno je rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su za trgovinu ljudima, javlja Dnevnik.
Roditelji 14-godišnjaka došli su u grad na području Brodsko-posavske županije u kuću u kojoj je živela 15-godišnjakinja s roditeljima.
Namera im je bila da ugovore prisilni brak devojčice i dečaka, ali i cenu za koju će kupiti devojčicu. Ona se protivila prisilnom braku zbog čega su joj pretili batinama.
Roditelji su, bez obzira na sve, obavili "prodaju". Roditelji dečaka su devojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede detetu koje se opiralo prisilnom braku.
Četvoro njih je osumnjičeno za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dečaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode devojčici i pokušaj nanošenja teške telesne povrede, a otac devojčice za pretnju detetu.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.