Hrvatska ide po 13 milijardi evra: Iz Pekinga i nacionalni stadion

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska ide po 13 milijardi evra: Iz Pekinga i nacionalni stadion

Delegacija na visokom nivou hrvatske vlade ovih dana će u Pekingu dati novi, važan pečat saradnji na relaciji Kina-Hrvatska.

Hrvatski investicioni forum u Pekingu okupiće u subotu predstavnike najvećih kompanija iz Kine, ali i Indonezije, Australije i Novog Zelanda, a ovaj je događaj okidač za posetu vrlo jakog hrvatskog izaslanstva Kini.

Pre samog foruma, premijer Plenković će se u petak susresti s kineskim premijerom Li Kećijangom i na tom sastanku će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razmatrati sveukupni kinesko-hrvatski odnosi, s posebnim naglaskom na privrednu saradnju, tačnije kineske investicije u Hrvatsku, piše Seebiz.

Dan kasnije, premijer bi trebalo da prisustvuje investicionom forumu u Pekingu, gde će neke od najvećih kineskih kompanija i formalizovati svoj interes za ulaganjima u Hrvatsku. Ukupno, projekti su vredni čak 13 milijardi evra.

Infrastrukturni projekti, među kojima je kontejnerski terminal u Luci Zadar, kao i modernizacija aerodroma Zadar, među najzanimljivijim su projektima.

Valja spomenuti i saradnju na sportskom planu. Reč je o projektu nacionalnog fudbalskog stadiona u Hrvatskoj o čemu su već poodmakli razgovori s Hrvatskim fudbalskim savezom. Reč je o izgradnji nacionalnog stadiona uz korišćenje najsavremenije tehnologije solarnih panela.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.