Hapšenja sveštenika širom Crne Gore, policija pokušala da privede protojereja Šljivančanina, u nameri ih omeli građani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 23:14

Hapšenja sveštenika širom Crne Gore, policija pokušala da privede protojereja Šljivančanina, u nameri ih omeli građani

Crnogorska policija ušla je večeras u Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a prema portalu IN4S pokušala je da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina, ali su ih u tome omeli okupljeni građani.

"Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe", kazao je podgorički paroh Predrag Šćepanović, prenosi portal IN4S.

Nijedan drugi podgorički medij nije objavio ovu informaciju.

Kako navodi portal, u Budvi je nakon litije priveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otac Boris Radović.

Dodaje se i da su u Pljevljima na razgovor u policiju pozvani protojerej Saša Janjić i profesor Bojan Strunjaš, a nakon održanog molebana.

U više crnogorskog gradova večeras su održane litije u znak protesta protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je krajem 2019. godine usvojen u crnogorskoj skupštini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.