Građani se žale: Crnogorska policija blokira prilaz Ostrogu

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 13:57

Građani se žale: Crnogorska policija blokira prilaz Ostrogu

Građani Crne Gore žale se da im policija ne dozvoljava da automobilima prođu ka manastiru Ostrog i da ih legitimišu pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.
Jednom od crnogorskih građana nije dozvoljeno ni da uđe u dvorište seoske crkve.

Pomenute pritužbe građana dobio je Savet za građansku kontrolu rada policije i odmah krenuo u proveru, pišu Vijesti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Savetu za građansku kontrolu rada policije požalilo se troje građana na postupanje policijskih službenika pri njihovoj nameri da se koriste garantovanom slobodom veroispovjesti i izraze svoja verska uverenja", saopšteno je iz Saveta.
Navedeno je da su sve pritužbe uzete u obzir i da su i pokrenuti postupci odgovarajućih provera.
"Kako jedan podnosilac pritužbe poseduje i video-zapis postupanja policije, Savet je preporučio da se u CB Podgorica organizuje sastanak odgovarajućeg starešine, građanina i člana Saveta koji je zadužen predmetom kako bi se zajednički pregledao snimak u posedu građanina i pružila sva potrebna pojašanjenja u vezi sa konkretnim događajem", saopšteno je iz Saveta.
Istakli su da od Uprave policije očekuju detaljne informacije o preduzetim merama i radnjama.
Iz Uprave policije nisu se oglasili povodom najnovijih pritužbi.
Pre osam dana, crnogorski policajci u uniformi legitimisali su vernike okupljene u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a zatim rešili i da zatvore hram zbog navodnog nepoštovanja mere fizičke distance. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne daju nam pod Ostrog, legitimišu nas pred crkvom"

Izvor: B92, 11.Maj.2020

Podgorica -- Građani Crne Gore žalili su se Savetu za građansku kontrolu rada policije koji proverava navode da im nije dozvoljeno da automobilima prođu ka manastiru Ostrog...Oni su se žalili i da ih legitimišu pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, te da jednom od njih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.