Građani očajni, stanje alarmantno! U regionu proglašena epizoda uzbune zbog zagađenog vazduha!

Izvor: BKTV News, 18.Okt.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani očajni, stanje alarmantno! U regionu proglašena "epizoda uzbune" zbog zagađenog vazduha!

Na području opštine Lukavac proglašena je "epizoda uzbune" zbog zagađenosti vazduha sumpor-dioksidom, pa se građanima ne preporučuje duži boravak na otvorenom, saopšteno je danas iz Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoline Tuzlanskog kantona.

Ovaj SRBIN ima recept za DUGOVEČNOST! Dovoljna je samo JEDNA STVAR - a njemu treba da verujete, jer je proslavio 108. ROĐENDAN!

Ukoliko je kretanje napolju neophodno, preporučuje se disanje isključivo na nos, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << te korištenje zaštite u vidu šala ili marame za prekrivanje usta i nosa.

Parlament Republike Srpske usvojio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti

Posebno su rizične grupe stanovništva kao što su deca, trudnice, starije osobe, osobe s hroničnim bolestima respiratornih organa, kao što su astma i bronhitis, te obolenjima srca.

Slučaj Agrokor: Tužilaštvo predložilo pritvor za Todorića i saradnike

Resorno kantonalno ministarstvo apeluje da se smanji upotreba motornih vozila i navodi da je kažnjivo svako spaljivanje otpada u domaćinstvima, te poziva pravna lica, vlasnike ili korisnike kotlovnica i ložišta da preduzmu sve tehnički izvodive mere s ciljem smanjenja emisije štetnih gasova u vazduh, uključujući korištenje drugih, ekološki prihvatljivih energenata - biomasa, gasa i niskosumpornog uglja, i čišćenje dimovodnih instalacija.

Afera "Agrokor": Svi osumnjičeni ispitani, ne zna se da li će biti pokrenuta istraga!

O svemu je obaveštena Služba Civilne zaštite opštine Lukavac.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline Tuzlanskog kantona proglasilo je "epizodu uzbune" na osnovu podataka dobijenih sa Sistema za praćenje kvaliteta vazduha sa fiksne stanice locirane na području opštine Lukavac u prethodna dva dana.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.