Izvor: RTS, 15.Avg.2020, 07:42

RTS na granici sa Crnom Gorom, šta je potrebno za ulazak

Crna Gora je od ponoći otvorila granicu za građane Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, ali i za državljane Severne Makedonije i SAD.
Uslov za ulazak u zemlju je negativan pi-si-ar ili pozitivan rezultat antitiela na novi koronavirus dobijen Elisa serološkim testom, ne stariji od 72 sata.

Od ponoći do podneva na Gostunu je prošlo oko 120 automobila, i to su uglavnom oni koji su još ranije nabavili posebne dozvole, javlja reporter RTS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ipak, bilo je i onih koji su sprmeno dočekali vest o otvaranju granica i uspeli da odrade testove za ulazak u Crnu Goru. 
Do sedam sati nije bilo moguće preći prelaz Dobrakovo zbog toga što se čekao dolazak sanitarnog inspektora koji kontroliše sve testove, javio je reporter RTS-a. 
Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je da otvori granice za državljane zemalja regiona i SAD uz određene uslove, uz negativan pi-si-ar ili serološki Elisa test. 
Obaveza posedovanja testa ne odnosi se na decu mlađu od pet godina, navodi se u saopštenju NKT.
Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.  
U Srbiji je moguće obaviti serološke i pi-si-ar testove na lični zahtev građana. Cene su 1.200 dinara za serološki test i 6.000 za pi-si-ar test.  
Montenegroerlajns najavljuje da će od 19. avgusta obnoviti avio-liniju sa Srbijom. Leteće se dva puta dnevno iz Beograda ka Podgorici i Tivtu. 
U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije u Crnoj Gori je produžen rad ugostiteljskih objekata do jedan sat iza ponoći. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.