Evropa pojačava nadzor nad gasovodima, Rusija optužuje Zapad za teroristički akt

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2022, 15:07

Evropa pojačava nadzor nad gasovodima, Rusija optužuje Zapad za 'teroristički akt'

Šef ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin optužio je u petak, 30. septembra, Zapad za, kako je rekao, "teroristički čin" uništavanja podmorskih gasovoda Severni tok, što je dodatno zaoštrilo krizu koja je naterala Evropu da se fokusira na obezbeđivanje svoje energetske infrastrukture i snabdevanje. Nariškin je rekao da Zapad pokušava da prikrije ko je izvršio napad na gasovode ispod Baltičkog mora, dok Kremlj zahteva međunarodnu istragu. Države Evropske unije,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UKOLIKO SAD STOJI IZA SABOTAŽE, TO NEĆE PROĆI BEZ RUSKOG ODGOVORA! Moskva upozorila Ameriku: Zar su naši protivnici potpuno IZGUBILI RAZUM?

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2022, 10:42

Sabotažu na gasovodima "Severni tok" 1 i 2 izveli su oni koji su za to imali interes, a to su Anglosaksonci, tvrdi ruski predsednik Vladimir Putin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.