Džaferović: Sledi pravna reakcija BiH zbog centrala na Drini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 00:12

Džaferović: Sledi pravna reakcija BiH zbog centrala na Drini

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović rekao je večeras da je u pripremi "pravna reakcija BiH" na dogovor Srbije i RS o gradnji hidrocentrala na reci Drini.

On je za N1 Sarajevo ocenio da je potpisivanje zajedničke izjave o izgradnji tri hidrocentrale u gornjem slivu reke Drine između premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera RS Radovana Viškovića neustavno.

"Imate državni zakon o koncesiji, pa odluka Ustavnog suda koja govori o državnoj imovini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa o unutrašnjoj plovidbi. Reka Drina je međunarodna reka i plovna je i to je granična reka i nije moguće graditi ništa bez odluka BiH...Pravnu reakciju države pripremamo na ovu situaciju o gradnji hidrocentrala", rekao je Džaferović.

Kazao je i da je sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković razgovarao o protestnoj noti koja bi povodom izgradnje hidrocentrala bila upućena Srbiji i da mu je ona rekla da će nadležno ministarstvo u Srbiji obavestiti da ta izjava između RS i Srbije nije u skladu sa Ustavom BiH.

Džaferović je rekao i da se prate svi procesi u RS, odnosno da postoji tim ljudi koji to prate, a vezano za poljoprivredno zemljište i da je ta apelacija napisana.

"Protiv svakog zakona RS koji nije u skladu sa Ustavom BiH, biće podneta apelacija Ustavnom sudu", naglasio je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.