Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferi najavio da će početkom februara raspisati predsedničke izbore u Makedoniji

Predsednik parlamenta Makedonije Talat Džaferi najvio je danas da će izbore za predsdnika države raspisati 2. ili 3. februara naredne godine.

On nije precizirao kada će biti održani, ali u slučaju da ih raspiše kad je najavio, prema Ustavu, predsednički izbori bi trebalo da se održe u poslednja dva meseca mandata trenutnog predsednika, odnosno između 2. marta i 2. maja.

Drugi po redu madat Đorđu Ivanovu završava se početkom maja 2019. godine. Prvi put je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za šefa države, uz podršku VMRO DPMNE, izabran u maju 2009, a drugi put 2014.

Vladajuća albanska partija DUI očekuje da će se sa većinskim partnerom u Vladi Makedonije, SDSM, dogovoriti oko zajedničkog kadidata na predstojećim izborima, dok je najveća opoziciona partija VMRO DPMNE najavila da će svog kandidata za predsednika Makedonije izabrati na oglasu.

Preama Ustavu, da bi neko mogao da se kadiduje za predsednika Makedonije mora da ima najmanje 40 godina i da je bar 10 godina makedonski državljanin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džaferi najavio: Početkom februara raspisivanje predsjedničkih izbora

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2018

SKOPLJE - Predsjednik parlamenta Makedonije Talat Džaferi najvio je danas da će izbore za predsjednika države raspisati 2. ili 3. februara naredne godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.