Dubrovnik: Deaktivirana mina koju je more izbacilo na plažu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubrovnik: Deaktivirana mina koju je more izbacilo na plažu

Protivbrodska sidrena mina iz Drugog svetskog rata, koju je usled olujnog vetra tokom noći izbacilo more na dubrovačku plažu Banje, danas je deaktivirana, saopštila je policija.

Kako navodi dubrovačko-neretvanska Policijska uprava, nakon deaktivacije, počelo je da se radi na njenom uklanjanju u potpunosti, prenosi Hina.

Prema rečima zamenice dubrovačkog gradonačelnika Orlande Tokić reč je o mini težine od oko 800 kilograma.

Minu su uklonili specijalizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policijski službenici za protiveksplozionu zaštitu.

Policijska akcija trajala je od ranog jutra, a za vreme deaktivacije je na dva sata bio zatvoren saobraćaj uz samu plažu.

Policija je ranije danas saopštila da je, usled olujnog vetra more  na dubrovačku plažu Banje izbacilo minsko-eksplozivni predmet i da je utvrđeno da je reč o protivbrodskoj sidrenoj mini iz Drugog svetskog rata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.