Državljanin Srbije prijavljen za ratne zločine

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije prijavljen za ratne zločine

Hrvatska policija prijavila je državljanina Srbije (50) kojeg sumnjiči za ratni zločin protiv jednog zarobljenog hrvatskog vojnika u Vukovaru.
Istražitelji sumnjaju da je državljanin Srbije, tada 23-godišnji pripadnik srpske paravojne jedinice "Leva sudoperica", 21. novembra 1991. sa još dvojicom pripadnika iste paravojne jedinice došao u prostorije "Veleprometa" u kojem su bili zarobljeni civili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pripadnici hrvatskih oružanih snaga i izveo hrvatskog državljanina, koji je tamo bio doveden sa poljoprivrednog dobra "Ovčara", prenosi Hina.
Njega su iz "Veleprometa" odveli u kuću u vukovarskom naselju Sajmište, u kojoj je bio smešten deo pripadnika navedene srpske paravojne jedinice, gde su ga, kako se navodi, psihički i fizički zlostavljali udarajući ga rukama i nogama po celom telu, udarajući ga puškom po glavi i palili mu delove tela otvorenim plamenom upaljača i sveća.
Nakon toga, on je odveden u logor u Srbiji, gde je bio do razmene zatvorenika 1992. godine.
Kako se navodi, osumnjičeni srpski državljanin nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatska policija prijavila Srbina za ratne zločine

Izvor: Blic, 05.Nov.2018

Hrvatska policija prijavila je državljanina Srbije (50) kojeg sumnjiči za ratni zločin protiv jednog zarobljenog hrvatskog vojnika u Vukovaru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.