Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 14:38

Dodik: Rezolucija o Srebrenici čin neprijateljstva

Srpski član i presedavajući Predsedništva BiH Milrad Dodik ocenio je da je Rezolucija o Srebrenici Skupštine Crne Gore apsolutno doživljava kao neprijateljski čin.
Dodik je za RTRS naglasio da je neshvatljivo da crnogorski parlament izglasa rezoluciju o Srebrenici, a da to nije još nije prošlo u BiH.

"Ako Parlamentarna skupština BiH nije donijela sličan dokument, onda se postavlja pitanje zašto je to uradila Crna Gora, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i postavlja se pitanje da li je to akt miješanja u unutrašnje stvari", naveo je Dodik.
Ako politika BiH nije mogla da dođe do konsenzusa o tom pitanju, kako je moguće da oni imaju pravo o tome da pričaju. Da li je to pranje njihove savijesti, dodao je Dodik.
Dodik je istakao da je to bila nepotrebna priča.
"Skupština Crne Gore ništa nije dokazala oko Srebrenice, ali je dokazala da je u kontinitetu protiv Srba i antisrpska. Doživljavam to apsolutno kao neprijateljski čin i ja ću znati da se odnosim prema njima i prema njihovom stavu o tome, kao i prema toj Crnoj Gori koju ta većina čini", rekao je Dodik.
Prethodno su bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić ocenili crnogorsku rezoluciju kao civilizacijski čin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.