Dodik: Protesti nisu dobri, potrebna snaga za pregovore s Prištinom

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Protesti nisu dobri, potrebna snaga za pregovore s Prištinom

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik kaže da poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju. Za slanje takve poruke izabrano je pogrešno vreme, jer je Srbiji potrebna snaga za pregovaračke procese sa Prištinom, naveo je Dodik.
Milorad Dodik je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bi bilo logično da se sve nacionalne i političke snage u Srbiji okupe oko pregovarača, a sve ono što treba da rešavaju na političkom planu treba činiti u skladu sa izborima.

"Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć. Ja to posmatram na taj način. Treba poštovati legitimno izabrane institucije i legalno izabranog predsednika Srbije i u tom pogledu sve stvari ršavati na dan izbora. Koliko razumem, tamo se i razgovara na tu temu - da dođe do izbora", rekao je Dodik, prenela je RTRS.
Dodik je ocenio i da svaka vrsta ulice asocira da su te aktivnosti negde kreirane ili podmetnute, te da treba poštovati legalno izabrane institucije.  
Opozicioni Savez za Srbiju je i tokom vikenda organizovao proteste protiv vlasti tokom kojih se u subotu uveče dogodio upad u zgradu RTS-a u Beogradu, a juče je bila blokirana zgrada Predsedništva u vreme obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Dodik: Tužilaštvo da uradi svoj posao 
Milorad Dodik rekao je da su zvaničnici Republike Srpske i čelnici političkih partija koje čine vladajuću većinu jedinstveni u stavu da tužilaštvo konačno mora da završi svoj posao u vezi sa istragom o stradanju Davida Dragičevića iz Banjaluke i da još jednom apeluju i insistiraju da to učini.
"Ni vi, ni ja nismo nadležni za to. Pružili smo široku podršku institucijama vlasti, pre svega tužilaštvu i policiji, da sprovedu istragu. Tužilaštvo je jedino nadležno za to. To je njihov posao, to nije posao Željke Cvijanović, Milorada Dodika, Radovana Viškovića, Marka Pavića ili bilo koga od nas ovde. To je isključivo stvar tužilaštva i kasnije suda", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci posle sastanka najviših zvaničnika Srpske i predsednika parlamentarnih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini.
Dodik je rekao da je stradanje Dragičevića tragičan događaj koji je uznemirio sve, a da je ekshumacija njegovih posmrtnih ostataka stvar roditelja, koji su su se odlučili za to.
"Žao mi je zbog toga i još jednom izražavam saučešće porodici. Ali, definitivno je svima jasno da je taj događaj iskorišćen da se u taj proces uvuče značajna politička dimnezija. Činjenica je da je posljednji opozicioni politički skup pred izbore održan u formatu tog pokreta (Pravda za Davida)", kaže Dodik.
Prema njegovim rečima, trebalo bi prestati politizovati ovaj slučaj, jer oni koji nisu naklonjeni Srpskoj jedva čekaju da to iskoriste kao navodni dokaz za nešto.
Komentarišući navode u vezi sa uništavanjem dokaza u vezi sa stradanjem Dragičevića, Dodik je istakao da to treba da utvrde sud i tužilaštvo.
Na pitanje zašto traje zabrana okupljanja u organizaciji članova grupe "Pravda za Davida", predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je rekao da sve što se radi u skladu je sa zakonskim propisima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DODIK: Protesti u Beogradu nisu dobri za Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2019

Dodik je ocenio da bi bilo logično da se sve nacionalne i političke snage u Srbiji okupe oko pregovarača..Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik izjavio je danas da poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju i da je pogrešno vreme izabrano za slanje takve poruke u trenutku kada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.