ĐACIMA ODREĐENO ZADRŽAVANjE DO 72 SATA: Seksulano zlostavljali devojčicu pa je ucenjivali snimkom?

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐACIMA ODREĐENO ZADRŽAVANjE DO 72 SATA: Seksulano zlostavljali devojčicu pa je ucenjivali snimkom?

Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvete Crne Gore Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fiormiralo je spise predmeta prtiv tri mladja maloletna lica, zbog krivičnih dela protiv polne slobode. Lica su saslušana i istima je odredjeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na pregled, koji će obaviti veštaci odgovarajuče struke. Dalje informacije nisam u mogučnosti da dam, s obzirom da su u pianju maloletna lica, rukovodeči se predpostavkom nevinosti, prava na pravično sudjenje i prava na privatni život lica u postupku.Ovo je za „Novosti“ izjavio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši tužilac Hasan Lukač, posle nečuvenih horor zbivanja u Beranama i seksualnog zlostavljanja devojčice od strane nekoliko učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u ovom gradu. Oni su je, kako se sumnja, seksulano zlostavljali, snimili sve mobilnim telefonom, a potom je ucenjivali prisiljavajući je da im donosi novac i zlatni nakit. Uz to, fizički su je zlostavljali, o čemu postoji medicinska dokumentacija, posle čijeg pregleda je Osnovni državni tužilac u Beranama predmet ustupio Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Od pet maloletnika, koji se sumnjiče da su počinili po nekoliko krivični dela, dva su puštena na slobodu, jer su mlađi od 14 godina i ne mogu biti krivično gonjeni.PROČITAJTE JOŠ: SILOVALI I UCENjIVALI DRUGARICU? Uhapšeni učenici zbog zlostavljanja devojčice Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvete Crne Gore.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mlađi maloljetnici seksualno zlostavljali djevojčicu pa je ucjenjivali snimkom

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2019

BIJELO POLJE - Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fiormiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.