Direktor hrvatske policije: Srpski vojnici vraćeni jer nisu najavili dolazak

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor hrvatske policije: Srpski vojnici vraćeni jer nisu najavili dolazak

Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je danas da je 11 srpskih vojnika vraćeno s hrvatske granice, jer njihov dolazak u Hrvatsku nije bio najavljen.

"Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne uniforme u vozilu. Nismo imali službene najave tih osoba i na osnovu zakona o kontroli granice nisu ispunjeni uslovi za ulazak u drugu državu", rekao je Milina novinarima u Zagrebu upitan o vraćanju srpskih vojnika koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su krenuli u Jasenovac s graničnog prelaza Bajakovo.

On je naglasio da posete treba da budu najavljene i da "postoje propisi kako se to radi", prenela je regionalna N1 televizija.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da je delegaciji Vojske Srbije koja je krenula na obeležavanje dana Jasenovačkih novomučenika zabranjeno da uđe u Hrvatsku i poručio da bi hrvatska država za to morala da se izvini i da kaže da sa time nema ništa.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je delegacija na vreme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da je na njoj trebalo da učestvuje po zvaničnom pozivu episkopa pakračko-slavonskog SPC Jovana Ćulibrka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigao odgovor Hrvatske: Nisu bili ispunjeni uslovi za ulazak predstavnika Vojske Srbije

Izvor: B92, 07.Sep.2019

Zagreb -- Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je da je 11 srpskih vojnika vraćeno s hrvatske granice, jer njihov dolazak u Hrvatsku nije bio najavljen..."Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne uniforme u vozilu. Nismo imali službene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.